Web Analytics Made Easy - Statcounter

محققان استرالیایی پانسمان‌های زخم نانویی ساختند که در صورت بروز عفونت می‌تواند با عامل عفونی مقابله کرده و همچنین خواص ضدالتهاب نیز داشته باشد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از ستاد فناوری نانو، سوختگی یکی از شایع‌ترین آسیب‌هایی است که استرالیایی‌ها متحمل می‌شوند و یکی از مهمترین علل مرگ و میر کودکان زیر چهار سال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که میزان بقای بیماران سوختگی به طور قابل توجهی بهبود یافته است، درمان سوختگی کودکان، به ویژه با افزایش باکتری‌های مقاوم به چند دارو، همچنان چالش برانگیز است.

به تازگی فناوری جدیدی در دانشگاه استرالیای جنوبی توسعه یافته که می‌تواند انقلابی در درمان سوختگی در کودکان ایجاد کند. در این فناوری با استفاده از پانسمان‌های پاسخ‌دهنده به محرک‌ها، به طور ایمن عفونت کاهش یافته و بهبودی تسریع می‌شود.

نتایج این تحقیق در قالب مقاله‌هایی در نشریات Acta Biomaterialia و Biomedicines به چاپ رسیده است که کارایی ضدمیکروبی نانوذرات نقره فوق‌العاده کوچک در برابر بیوفیلم‌های زخم را تشریح می‌کند.

این پانسمان پیشرفته با پوشش هیدروژل با استفاده از نانوذرات نقره ساخته شده است، نانوذراتی که توسط یک تیم تحقیقاتی در مؤسسه صنایع آینده UniSA (دکتر زلاتکو کوپکی، پروفسور آلیسون کووین و پروفسور کراسیمیر واسیلوف) ساخته شده است. نانوذرات نقره می‌توانند تجزیه شوند، آزادانه با باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک برهمکنش داده و ترمیم زخم را تسریع کنند.

نوآوری درمان این پانسمان در سیستم تحویلی آن نهفته است که به تغییرات pH و دما پاسخ می‌دهد و تنها در صورت وجود عفونت فعال می‌شود.

زلاتکو کوپکی محقق ارشد UniSA، می‌گوید این درمان جدید می‌تواند مدیریت بالینی عفونت‌های سوختگی را به طور قابل توجهی ارتقا دهد.

 زلاتکو کوپکی می‌گوید: «عفونت زخم و سپسیس از مشکلات روزمره کودکان مبتلا به سوختگی است. محصولات مراقبت از زخم مبتنی بر نقره می‌توانند رشد باکتری‌ها را مهار کنند، اما همچنین زمانی که نقره بیش از حد به زخم می‌رسد، می‌تواند مسمومیت ایجاد کنند. درمان ما منحصر به فرد است، زیرا از خواص ضد باکتریایی نقره استفاده می‌کند، اما تنها با فعال شدن در صورت وجود عفونت، از قرار گرفتن در معرض بیش از حد نقره جلوگیری می‌کند. این پانسمان‌های پیشرفته نانوذرات نقره در صورت نیاز، التهاب را تنظیم می‌کنند و در عین حال بازسازی بافت را تقویت می‌کنند و این محصول را به درمانی بسیار ایمن‌تر و مؤثر برای کودکان تبدیل می‌کنند.»

کراسیمیر واسیلوف از UniSA می‌گوید: «این فناوری جدید یک تغییر دهنده بازی برای مدیریت سوختگی خواهد بود.»

وی افزود: در حال حاضر هیچ پانسمان زخم پاسخگو در بازار وجود ندارد. این تلاش مشترک امکان استفاده از مواد هوشمند را به نفع بیماران و پزشکان فراهم می‌کند.

در استرالیا، در سال تقریباً ۵۰۰۰۰ بستری مرتبط با سوختگی در بیمارستان‌ها ثبت می‌شود که کودکان خردسال در معرض خطر زیادی از نظر سوختگی هستند. سوختگی با حرارت شایع‌ترین آسیب‌های ناشی از سوختگی برای کودکان چهار سال و کمتر است. تقریباً ۷۵ درصد از سوختگی‌ها قابل پیشگیری هستند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: درمان سوختگی پانسمان زخم نانویی ستاد نانو روش درمان سوختگی نانوذرات نقره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۲۱۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • از هر هزار تولد، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شود/شناسایی۱۶۳ نوزاد ناشنوا در خراسان شمالی
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند